Terug naar overzicht

Mercedes 709D (Camper / Tiny House / 15 d.km / Exp. Truck)

Marge € 9.950,-
Deel deze advertentie:

Specificaties

Kenteken
NL
73-BXS-6
Bouwjaar 1988
BTW of Marge Marge
APK vervaldatum 30-04-2025
Tellerstand 15.626 KM
Inrichting Bus-model
Lengte (cm) 640 cm
Breedte (cm) 246 cm
Hoogte 2750 cm
Stahoogte (cm) 170 cm
Kleur Rood
Aantal zitplaatsen 9
Type zithoek Treinzit
Gewicht 3970 kg
Aantal sleutels 2
Onderhoudshistorie aanwezig Ja

Motor en transmissie

Brandstof Diesel
Transmissie Handgeschakeld 5
Aantal cilinders 4
Vermogen 66 kW / 90 PK
Cilinderinhoud 3944 cc

Exterieur

Buitenspiegel rechts
Bullbar
Dakrails
Trekhaak
Trekhaak met afneembare kogel
Waterpomp op pto as
Werklampen achter
Werklampen voor

Interieur

Stuurbekrachtiging

Beschrijving

Ben je opzoek naar een mooi voertuig om te verbouwen tot camper of tiny house dan is dit een juiste keuze. Met zijn mega lage kilometerstand (15000km) en pompuren (31uur) heeft dit voortuig een rustig leven gehad op de kazerne in Odenhousen, maar wel goed onderhouden. De Mercedessen 408/508/613/709 staan bekend om hun industrie motoren die onverwoestbaar zijn en vele kilometers kunnen maken. Natuurlijk ligt het verbruik aan je rechtervoet, maar gemiddeld kan je zeker 1:10 halen.

Het is natuurlijk wel een zwaarder voertuig maar laten we de feiten eens benoemen. Gezien de 709D maximaal 6600kg mag wegen heb je wel een C1 rijbewijs benodigd. Dit rijbewijs is tov het B of C rijbewijs een gemakkelijk te behalen bewijs. Er zijn al dag curssen voor ongeveer 1000,- en als je dit hebt gaat er een wereld voor jou open. De wegenbelasting voor dit voertuig is maar 181,- per kwartaal waardoor je flink bespaard op het komende half tarief, daarnaast is de verzekering met 30/50,- ook betaald.

Maar laten we niet vergeten dat over 4 jaar dit voertuig wegenbelastingvrij is omdat de Mercedes dan 40 kaarsjes mag uit blussen...

Wat zijn de mogelijkheden qua bouw is dan de volgende vraag. Aangezien ik zelf reeds veel ervaring heb met deze voertuigen heb ik geconstateerd dat het tranenplaat dak 1 plaat is en gemakkelijk te verhogen tegen niet al te hoge kosten. De luiken zijn "op"rol luiken dus deze schuiven niet de laadruimte in, dit geeft veel ruimte.

Het is kortom een voertuig met veel potentie tot Camper, Expeditie Truck, Foodtruck, TinyHouse of natuurlijk om lekker dagelijks in te sturen.

Heb je zin om langs te komen voor een ritje dan ben je van harte welkom

 

Wil je meer informatie of een proefrit komen maken? Neem dan contact op met Peter: 06-16500031. Wij zijn ook bereikbaar middels WhatsApp.

Inruil van eventueel een auto, camper of motor is mogelijk.

We hebben ons uiterste best gedaan om alle informatie in deze advertentie correct weer te geven. Er kunnen echter geen rechten worden ontleend aan de verstrekte informatie in de advertentie. Vertrouw niet alleen op deze informatie maar controleer altijd zelf de zaken welke voor jouw belangrijk zijn en je beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Neem contact op met de verkoper voor aanvullende vragen.
Mogelijk gemaakt door Mobilox